De inkomensverklaring

Wat is een inkomensverklaring?
Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar.

Is een inkomensverklaring noodzakelijk?
Het uploaden van een inkomensverklaring is bij inschrijving op StudentRoomsBrabant.com niet verplicht. Een inkomensverklaring is wel verplicht wanneer u een aanbieding van een woning ontvangt of wordt uitgenodigd voor een bezichtiging. De woningcorporatie controleert uw inkomen om te bepalen of u aan de inkomenseisen van de woning voldoet. Dit kan alleen via een inkomensverklaring.

Als u geen inkomensverklaring heeft geüpload kan dit voor een woningcorporatie reden zijn om u geen aanbieding voor een woning te doen of u niet uit te nodigen voor een bezichtiging. Wij adviseren u daarom wel om uw inkomensverklaring te uploaden bij inschrijving.

Kan ik zonder een inkomensverklaring een woning huren?
Nee, zonder inkomensverklaring is het niet mogelijk om via StudentRoomsBrabant een woning te huren. Voor een internationale student woningzoekende geldt dit niet. 

Hoe vraag ik een inkomensverklaring op?
U kunt via de Belastingdienst een inkomensverklaring opvragen voorafgaand aan het lopende jaar. Meer weten over de inkomensverklaring of direct een verklaring opvragen? Klik hier.

Hoe kan ik de inkomensverklaring toevoegen aan ‘mijn account’ op de website van StudentRoomsBrabant?
Om uw inkomensverklaring op StudentRoomsBrabant.com te kunnen uploaden heeft u een digitale inkomensverklaring nodig. Heeft u de inkomensverklaring van de Belastingsdienst ontvangen? Streep dan eerst uw BSN-nummer door; deze hebben we niet van u nodig. Scan vervolgens de inkomensverklaring in of maak er een foto van met uw mobiele telefoon. Zorg dat de 'digitale' inkomensverklaring opgeslagen staat op uw computer. Volg daarna de volgende stappen om het bestand te uploaden:

  • Ga naar 'wijzig mijn gegevens'
  • Ga naar de stap 'inkomen en opleiding'
  • Bij het veld 'Inkomensverklaring' klikt u rechts op bladeren
  • U komt vervolgens in uw eigen computer
  • Zoek de inkomensverklaring op en klik op ‘openen’
  • De inkomensverklaring is nu geüpload

Lukt het uploaden van uw inkomensverklaring niet?
Vraag uw familie of vrienden om u te helpen bij het uploaden van de inkomensverklaring. Komt u er niet uit? Ga dan langs bij BrabantWonen. Zij helpen u graag verder.